Dietetická centra dietplus působí v České republice, Francii, Belgii a na Slovensku.
Středa
21.09.2011
Právě dnes se otevírá 1. franchisová pobočka dietetického konceptu v Ústí nad Labem.
 

Ve středu 21. září bylo slavnostně otevřeno v Ústí nad Labem třetí dietetické centrum na území České republiky a současně první, které vlastní samostatná podnikatelka - franchisantka. „Franchisantka nás sama kontaktovala přibližně před rokem. Poté následovalo dlouhé vyjednávání a detailní upřesňování vzájemných vztahových podmínek. Franchising přeci jen v Česku není tak rozšířený jako například ve Francii,“ vysvětluje Iveta Berkovičová, manažerka rozvoje sítě Dietplus.

Dle slov manažerky se první schůzka s franchisantkou uskutečnila v listopadu minulého roku a v červenci letošního roku došlo k podpisu franchisové smlouvy. Franchisantka nikdy nepodnikala, a tudíž ani neměla s franchisingem žádné zkušenosti. Využila však svých znalostí dané lokality a byla schopná přesně zmapovat šíři cílové skupiny potenciálních klientů svého centra. „To vše je pro podnikání hodně důležité. My jsme ocenili především proaktivním přístup a detailní znalost lokálního prostředí,“ míní Iveta Berkovičová.

Ve Francii a Belgii je již zprovozněno 18 center dietplus, v Česku s nově otevřeným franchisovým centrem v Ústí nad Labem zatím tři – první dvě fungují v Praze. V plánu je postupně rozšířit působnost po celé České republice, na Slovensku a expandovat do Německa a po celé východní Evropě. Do konce tohoto roku chtějí v Česku otevřít alespoň jedno nové centrum.

Společnost International Diet a.s., která provozuje dietetická centra dietplus, patří do potravinářské skupiny United Bakeries, která se zabývá vývojem a produkcí nutričně vyvážených sterilovaných jídel. Přidanou hodnotou konceptu je výživové poradenství zdarma a jídelníček sestavený na míru dle individuálních potřeb zákazníka.

Pro bližší informace nahlédněte do Katalogu franchis.