V roce 2008 dosáhla společnost obchodního obratu 84 miliónů EUR.
pondělí
26.09.2011
Koncept s bytovým textilem Carré Blanc provozuje na 200 obchodů ve Francii a 50 obchodních zastoupení.
 

Všechny značky mají životní příběh a příběh Carré Blanc začíná v roce 1982. Značka Carré Blanc byla založena s myšlenkou neustálého zútulňování rodinného prostředí. O devět let později byla otevřena první pobočka v Paříži. Rozvoj značky a její expanze ve Francii i na řadu nových zahraničních trhů nastal s příchodem Claude Janteta do čela společnosti v roce 2001. V roce 2009 expanduje na nové trhy, včetně Česka.

První prodejna na území České republiky byla zprovozněna v listopadu 2009 v pražském obchodním centru Letňany. Současně s ní již rok funguje také e-shop.

Spojení profesní dráhy a osobních preferencí

České zastoupení vzniklo pod vedením Sabiny Oblukové, kterou při cestách do Francie zaujal koncept přístupu k textilu pro koupelny a ložnice jako k módě. „Něco takového v České republice zatím neznámého. A protože při debatách s kamarádkami a známými jsem zjistila, že rozhodně nejsem sama, kdo by se rád díval na hezké věci i doma, byl to už jen krok ke spojení profesní dráhy a osobních preferencí,“ popisuje master franchisantka pro ČR a SR.

Produktová řada

Charakteristikou produktové řady je, že jednotlivé produkty se doplňují a kombinují navzájem. Dvakrát ročně proto koncept přináší na trh novou kolekci užitkového textilu. „Řada jaro-léto se obvykle nese v duchu inovace, růstu a hravosti, zatímco podzim-zima přináší výrobky probouzející emoce a pokušení. Tahounem značky jsou produkty spojené s ložním prádlem a koupelnovým textilem,“ dodává Sabina Obluková.

Dle slov master franchisantky, plán společnosti na území Česka počítá s otevřením dalších čtyř obchodů, přičemž dva by měly být mimo Prahu.

Pro podrobnější informace nahlédněte do Katalogu franchis.