Trh se zmrzlinou se rozrostl
Již před osmi lety vstoupila zmrzlina původem z USA Lody Bonano do postkomunistických zemí, respektive do Polska. V současné době působí se 4 vlastními a 20 franchisovými pobočkami v celém Polsku a v hledáčku má také Českou republiku a Slovensko, kde již otevřela 1. vlastní provozovnu.
„Pro franchisanty i bez zkušeností v oboru gastronomie nabízíme možnost otevření provozovny pod značkou Lody Bonano ve vlastních nebo pronajatých prostorách,“ vysvětluje Radosław Charubin, majitel společnosti Multi Ice, která vlastní master licenci na značku.
Podnikat může každý
Ti zájemci o licenci, kteří provozují pizzerie, restaurace, bary nebo obchody s potravinami či zmrzlinové stánky mohou prodávat zmrzlinu pod značkou Lody Bonano ve stávajícím místě podnikání. Podmínkou je minimální prodejní plocha o 3 m2. Celoroční provoz stánků se zmrzlinou je pak zaručen v nákupních centrech.
Investice na rozjezd
Franchisorovi se neodvádí žádné licenční poplatky, kromě marketingové a PR podpory, která se pohybuje od 460 EUR. Zakoupení jednoho stroje na výrobu zmrzliny stojí 7 820 EUR a přizpůsobení prostor kolem 920 EUR.
„Rozhodli jsme se pro franchising, protože to je obchodní model, na němž vydělají obě strany. Franchisor poskytuje své produkty a značku a franchisant má šanci na nezávislost a dobrý start do vlastního podnikání,“ dodává Charubin.
PŘEČTI ČLÁNKY
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
„Celý náš byznys je postavený na lidech, jsou to nejcennější, co máme," říká Petr Adámek, franšízový specialista značky Náš chléb Vaše pekárna.
„Naším strategickým cílem je udržet trend v expanzi nových prodejen a zajistit rozvoj náš i obchodních partnerů," říká Jaroslav Smrčka, manažer sítě Traficon.
Poslední dva roky nebyly pro franšízu PONT to go procházkou růžovým sadem. Na co se aktuálně soustředí a jaké jsou plány do roku 2023?
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!