Jakub Hadraba před pobočkou NATURHOUSE v Barceloně.
pondělí
21.11.2011
O tom, že oboru krásy a zdraví se daří i v době ekonomické recese, hovoří v rozhovoru týdne Jakub Hadraba, franchisant dietetického konceptu NATURHOUSE.
 

Co Vás přivedlo k NATURHOUSE?

K tomuto konceptu jsem se dostal trochu oklikou. Maminka mé manželky začala před dvěma a půl lety pracovat jako dietoložka NATURHOUSE v Ústí nad Labem. Když viděla výsledky u svých klientů, přesvědčila i mou manželku, která díky této metodě zhubla 6 kg. A protože je má žena podnikavá, nápad připojit se k síti vzešel z její iniciativy. Já jsem byl však zprvu skeptický.

Co Vás přesvědčilo?

Přesvědčilo mne až osobní jednání s panem Gondou, držitelem master-licence pro Českou a Slovenskou republiku, a vstřícné podmínky, které mi nabídl spolu s dosaženými výsledky. Pro franchisanta to mimo jiné znamená exkluzivitu ve svěřeném regionu a nízké vstupní náklady. Dalším důležitým faktorem je perspektiva celého oboru krásy a zdraví, který se i v době hospodářské krize rozvíjí. To potvrzuje i skutečnost, že investice se nám vrátila do 10 měsíců od spuštění provozu.

Kdy je o vaše služby největší zájem?

Klienti už se naučili docházet do center pravidelně v průběhu celého roku. Nicméně je pravdou, že za naši hlavní sezónu, kdy chodí nejvíce lidí, můžeme považovat zejména jarní měsíce. Naši zákazníci jsou v tuto dobu motivování blížícím se létem a snahou zhubnout do plavek.

Kolik zákazníků denně obsloužíte?

Začínali jsme s několika zákazníky denně. Pak to šlo rychle nahoru. Po krátké době se totiž podařilo naplnit kalendář dietoložky tak, že neměla ani pauzu na oběd. Každý podnikatel by si měl také uvědomit, že na dosaženém obchodním výsledku má obrovský podíl lidský faktor. V našem případě hrálo roli to, že manželka jako dietoložka se osobně angažovala ve vedení provozovny.

Měl jste dřívější zkušenosti s podnikáním?

Několik let jsem podnikal v oblasti marketingových služeb. Ačkoliv nyní podnikám jako franchisant NATURHOUSE, tento obor jsem stále zcela neopustil.

Plánujete otevřít další pobočky?

Ano, chystáme se k tomu. Zatím provozujeme 2 dietetická centra v Mostě a Teplicích. Na jaře příštího roku plánujeme otevřít třetí v Chomutově.