Nejen pro milovníky kávy

Značka Segafredo se řadí mezi první průkopníky kávové kultury v Česku.
Pondělí
31.10.2011
Kavárenský řetězec Segafredo Espresso chce v příštím roce otevřít další franchisové provozovny.
 

Mezinárodní síť franchisových kaváren Segafredo Espresso se rozrostla na 500 provozoven na všech kontinentech světa a patří tak k jedněm z největších na světě. Společnost Segafredo Zanetti CR spol. s r.o. byla založena v roce 1994 jako dceřiná společnost mezinárodního koncernu Segafredo Zanetti a rovněž před 17 lety byla otevřena první franchisová kavárna pod značkou Segafredo v Praze, v ulici Na Příkopě, v typickém černo-červeném designu.

V současné chvíli působí v rámci celé České republiky 11 franchisových kaváren, který provozuje stejný počet franchisantů. Dalším téměř 5.000 odběratelům v rámci celé ČR společnost dodává své produkty.

Podpora od centrály

„Společnost poskytuje franchisantům a jejich zaměstnancům možnost školení ve školicím středisku La Scuola di barista, kde pod vedením firemních odborníků mimo teoretických znalostí odkrývají tajemství přípravy kávy dle našich standardů,“ říká Jaromír Bosák, jednatel společnosti Segafredo Zanetti ČR. Kromě uvedeného školení získají partneři také know-how, exkluzivní produkty, exkluzivitu ve sjednaném teritoriu, reklamní a marketingovou podporu.

Investice na rozjezd

Licence ve výši 20 000 EUR zahrnuje školení, poradenství, vizualizaci provozovny a kompletní poradenství ze strany centrály. Další investice, s níž musí franchisant počítat, se pohybuje kolem 2,5 mil. Kč a je určena na vybavení provozovny o rozloze cca. 100 m2. Průběžný poplatek se odvíjí dle počtu m2 pobočky.

Další expanze

Dle vyjádření jednatele do konce tohoto roku společnost neplánuje otevírat další franchisové pobočky. V příštím roce však zamýšlí rozšířit portfolio provozoven, v hledáčku má především Prahu a Brno, ale neodmítne ani zájemce z jiných lokalit.

Pro podrobnější informace nahlédněte do Katalogu franchis.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014