Nejvyšší růst tržeb na trhu s elektronikou

Podle nezávislé studie Incoma GfK se prodejny Electro World staly nejnavštěvovanějšími na trhu.
pondělí
07.11.2011
Hlásí Electro World, který zatím provozuje 1 franchisovou pobočku ve Žďáru nad Sázavou.
 

Podle údajů Českého statistického úřadu v roce 2010 maloobchod s elektronikou ve specializovaných prodejnách nadále klesal. V běžných cenách činil pokles 5,8 % ve srovnání s rokem 2009. Tento vývoj se více či méně projevil i v tržbách největších obchodníků elektronikou na českém trhu. A to jak těch, kteří se specializují na maloobchodní prodej, tak těch, kteří jako velkoobchody zásobují další maloobchodní odběratele či franchisovou síť.

Společnost Electro World podle předběžných výsledků dosáhla na klesajícím trhu s elektronikou nejvyššího růstu tržeb ze všech maloobchodníků. Výše tržeb je odhadována na 3,5 mld. Kč. "Na tomto vývoji se podílela rozsáhlá remodelace a modernizace prodejen, kterou jsme zahájili koncem roku 2009. Pozitivní vliv na vývoj tržeb mělo také otevření nových prodejen a první franchisová pobočka," vysvětluje finanční manager Michal Berg.

Koncept expandoval také na Slovensku, kde zahájil vedle již existujících tři kamenných prodejen a také prodej přes internet. K dnešnímu dni tak společnost provozuje v České republice 20 kamenných prodejen a ve Slovenské republice 3 prodejny. V obou zemích pak má i své internetové prodejny.

Koncept plánuje rozvíjet svoji síť a to i pomocí franchisantů zejména v městech s více než 20 tisíci obyvateli. Michal Berg k tomu říká: „Partneři, kteří se připojí k naší síti, získají kompletní podporu. Našimi franchisanty se může stát jak již zavedená prodejna s elektronikou, tak také začínající podnikatel.“

Na čele žebříčku tržeb obchodníků s elektronikou sestaveném výzkumnou agenturou Incoma GfK se objevují firmy zaměřené zejména na velkoobchodní činnost následovány řetězci, které se zaměřují na maloobchodní prodej.