Do konce roku 2012 chce Beznina 100 franchisových poboček
Úterý
02.09.2008
Na první čerpací stanici Benzina jsou vedle benzínu k mání i hamburgery od McDonald´s, přibude další.
 

V květnu letošního roku síť čerpacích stanic Benzina otevřela svou vůbec první pobočku, kde působí společně s největším světovým řetězcem rychlého občerstvení – McDonald´s. U Hradce Králové na D11 si tak mohou automobilisté k benzínu připbalit také hamburgera. V říjnu se navíc chystá stejný společný podnik těchto značek na plzeňské D5. Portálu FranchisingINFO.cz to potvrdil Development Manager McDonald´s pro Česko a Slovensko Libor Hladík. McDonald´s působí i na dalších čerpacích stanicích, například Shell či OMV.

Benzina: Do čtyř let 100 franšíz

Benzina se nedávno vydala cestou franchisingu. Cílem je zvýšit podíl na trhu ze stávajících 14 na 20 procent. Podle posledních informací má Benzina zatím osm poboček na principu franchisingu. Do konce roku by jich mělo být 15. Podle plánů firmy by chtěla do roku 2012 zvýšit tento počet až na 100.

Unipetrol investuje do Benziny

Unipetrol, který je součástí skupiny PKN Orlen, chce investovat do své maloobchodní sítě. Do konce roku 2012 chce zvýšit počet čerpacích stanic Benzina ze současných 331 na 440. Benzina má dále v plánu rozšířit prodej prémiových značek benzinu a nafty, posílit spolupráci s mezinárodními provozovateli platebních a karetních systémů a zavést loterijní video terminály IVT (nyní probíhá zkušební provoz na třech místech).