První česká prodejna s dámskou módou iBlues byla otevřena před rokem v Praze na ulici Široká. Další by měly následovat nejen v Praze, ale i v dalších velkých českých a slovenských městech.
Středa
16.11.2011
Nová italská značka z módního domu Max Mara Fashion Group zažila úspěšný start. I když vstup na trh s oděvy v této době není snadný.
 

První tuzemská pobočka iBlues byla otevřena 15. listopadu 2010 v Praze. V Česku zatím nepříliš známá značka se specializuje na trendové oblečení pro mladé dívky a ženy, které zaujme barvami a tvary podtrhujícími ženskost a smyslnost. Podle Renaty Smolíkové, ředitelky společnosti MaxPraga, která první český obchod iBlues provozuje, se i po tak krátké době na trhu začínají ozývat první zájemci o licenci.

„Jsme stále na začátku. Rozhlížíme se po vhodných a atraktivních lokalitách, jak v samotné Praze, tak v rámci celé České i Slovenské republiky,“ dodává Smolíková. Nyní je nejdůležitější posilovat povědomí o značce a dobře nastavit marketingovou komunikaci. Prosadit na trhu novou módní značku je podle Smolíkové běh na dlouhou trať.

Značka iBlues vznikla už v roce 1975, v poslední době však prochází celosvětově výraznou změnou.„Italové mění image této módní značky. Proměnou prochází i design jednotlivých prodejen,“ dodává Smolíková. A doufá, že se jí tato myšlenka podaří prosadit i v Česku. Důkazem, že tato idea může zaujmout, jsou úspěchy iBlues v zahraničí, například na Blízkém Východě. Značka se začíná prosazovat i v Polsku nebo Rusku.

Pod Max Mara Fashion Group patří i další módní značky, jejichž prodejní síť se rozvíjí za pomoci franchisingu. Vedle iBlues je to Liu.Jo, persona, Marella, Marina Rinaldi a WEEKEND MaxMara.