Zmrzliny ICE´N´GO! jsou vyráběny bez chemických konzervantů, pouze z čerstvého mléka, smetany, ovoce a jiných přírodních produktů mražených na -197 °C, skladovaných při -50 °C a podávaných při -30 °C.
Středa
23.11.2011
ICE’N’GO! hledá franchisanty pro ČR. Vhodně zvolená lokalita umožní podnikat celý rok.
 

Koncept vznikl v USA a poté se v roce 1997 rozšířil do Jižní Koreji. V roce 2005 začala v Maďarsku společnost Polar Express kft. zajišťovat výrobu zmrzliny pro celou Evropu. Nyní si zmrzlinu ICE’N'GO! můžou koupit lidé v 10 evropských zemích, včetně České republiky. „V Česku jsme od jara a zatím jsme otevřeli 8 poboček. A přestože hlavní sezóna začíná až v květnu, zájemce o franchisu by se na ni měl připravovat už nyní,“ vysvětluje ředitel ICE’N'GO! CZ s.r.o. Jan Šlechta, který v roce 2012 plánuje otevřít dalších 20.

I když se prodeji zmrzliny nejvíc daří v létě, při vhodně zvolené lokalitě, si franchisant může přijít na slušné peníze i v zimě. Musí mít ale stánek postavený na turisticky atraktivním místě. Zároveň podle Šlechty nemůže počítat s tím, že by ho v zimních měsících uživil jen prodej zmrzliny. „V zimě jde spíše o přilepšení ke stávajícímu podnikání, které může výrazně vylepšit výdělek. Češi přece jenom nejsou Američané, kteří jí zmrzlinu ve velkém po celý rok,“ dodává Šlechta.

Nejvíc se prodeji zmrzliny daří od poloviny května do konce září, kdy tržby dosáhnou až 80 % celoročního obratu. Vhodné lokality na prodej zmrzliny ICE’N'GO! jsou především např. hrady a zámky, také zábavná centra, vyhlášené cukrárny, ZOO, autokempy nebo koupaliště. Naopak složitější situace je v obchodních centrech. Především kvůli vysokým nájmům. V tomto případě Šlechta doporučuje doplnit stánek se zmrzlinou ICE’N'GO! s jinou provozovnou, například s kavárnou nebo nápojovým koutkem.