Peníze z hranolek na charitu

V loňském roce putovalo v rámci McHappy Day na konto obecně prospěšné společnosti Ronald McDonald Charity, která se zabývá pomocí dlouhodobě nemocným dětem a usiluje o výstavbu prvního Ronald McDonald House v ČR, přes 2 miliony korun.
Čtvrtek
24.11.2011
McDonald’s opět po roce uspořádal akci na podporu dlouhodobě nemocných dětí. A s pomocí celebrit.
 

Ve všech svých restauracích v České republice uspořádal McDonald’s v úterý 22.11. McHappy Day. V rámci této charitativní akce jde polovina tržeb z prodeje všech porcí hranolků a veškerý výtěžek z prodeje samolepek Pomocná ruka na financování ubytovacích kapacit pro dlouhodobě nemocné děti a jejich rodiny v areálu FN Motol v Praze. A stejně jako v loňském roce i letos podpořilo akci svou přítomností mnoho známých osobností.

Například v Praze, kde má fast-foodová síť zhruba 30 poboček, se objevily zpěvačky Daniela Šinkorová a Heidi Janků, herci Martin Zounar a Ota Jirák, fotbalisté AC Sparta Praha Libor Sionko a Jiří Jarošík, nebo plavkyně Yvetta Hlaváčová, reprezentantka v bazénovém a dálkovém plavání a držitelka světového rekordu v přeplavání kanálu La Manche.

Známé hvězdy navštívily restaurace i v dalších městech - McHappy Day v Brně podpořili svou přítomností hokejisté HC Kometa Brno, v Olomouci fotbalisté tamější Sigmy a v Ostravě zákazníky obsloužili hokejisté HC Oceláři Třinec, například mistři světa Václav Varaďa a Radek Bonk.

První restaurace McDonald's v ČR byla otevřená v roce 1992 v Praze ve Vodičkově ulici. V loňském roce měl řetězec 80 poboček, z toho 31 vlastních a 49 franchisových.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014