Rok 2012 bude podle Renaty Smolíkové hlavně ve znamení větší podpory značky Weekend Max Mara. V ČR byly otevřeny zatím 4 obchody a 1 na Slovensku. Vedle domácí Itálie značka působí například v Polsku, Francii, Velké Británii nebo USA.
pondělí
28.11.2011
Nejen o tom, že si Češky už zvykly chodit do obchodů s luxusní módou, jsme si povídali s Renatou Smolíkovou zastupující značky Max Mara a Weekend Max Mara.
 

Neustále v médiích čteme, že krize vlastně nikdy neskončila. Naopak stále pokračuje a není vyloučené, že se bude prohlubovat. Jak se s touto ekonomickou prognózou vypořádává luxusní módní značka?
Období nebylo ideální v roce 2009 a počátkem roku 2010. Naše prodejny ale ani v té době nebyly prázdné, jen zákaznice více přemýšlely, než si něco koupily. Řekla bych, že nyní je už situace pozitivnější.

Takže rok 2011 bude z Vašeho pohledu úspěšný?
Dovolím si tvrdit, že ano. Dokazují to naše obraty. Navíc letos uplynulo 60 let od založení značky Max Mara. To znamená, že celý rok 2011 byl ve znamení oslav. Pořádali jsme módní a společenské akce, v porovnání s předchozím rokem jsme v médiích více komunikovali, což obchodu samozřejmě také prospívá.

Jak se obchoduje s Italy? Přece jenom je to jižanský národ, který je znám svými stereotypy…
Rodina Maramotti, která značku Max Mara založila, určitě jisté italské stereotypy vyznává - zakládá si na rodinné tradici, lásce k umění a všemu krásnému. Jinak jsou naši italští partneři precizní, pracovití a organizovaní. Možná je to tím, že byli původně bankéři.

Jaké máte plány pro rok 2012?
Chceme více podpořit značku Weekend Max Mara. Je to městská móda, která se dá nosit při každé příležitosti a je cenově dostupnější než značka Max Mara. V červnu 2008 jsme otevřeli první prodejnu v Paláci Flóra a je to úspěšný projekt. Už v lednu 2012 se obchod Weekend Max Mara otevře v Brně. Hledáme i partnera pro Bratislavu. Naším přáním je v příštím roce vybudovat vlajkovou prodejnou Weekend Max Mara v centru Prahy, která by tuto značku dostatečně reprezentovala. Takže nyní hledáme atraktivní místo v centru města.