Kavárna ve stylu verneovek

Výtopna se hodí pro města s minimálním počtem obyvatel 30 tisíc obyvatel. Velikost restaurace by měla být alespoň 200 m2. Smlouva se uzavírá na 5 let s možností prodloužení.
Pondělí
05.12.2011
Restaurace Výtopna je známá svou vláčkovou obsluhou. Na rok 2012 se ale připravuje kavárna podobná ponorce.
 

Už v březnu příštího roku se otevírá v pořadí čtvrtá pobočka originálního konceptu Výtopna. Tentokrát v obchodním domě Nová Karolína v Ostravě. Zatímco ale provozovny v Brně, Praze a Orlové jsou klasické restaurace, tentokrát půjde o kavárnu. Podle franchisora Výtopny Petra Fridricha je kavárna krok správným směrem. Interiér má být výjimečný – měl by se nést v duchu knížek Julese Verna. Kavárna by měla připomínat ponorku. „Očekávání máme velká. Vytvořit v kavárně prostředí Vernových románů je náročné jak časově, tak i finančně. Ale věříme, že kavárna uspěje,“ přeje si Fridrich.

Pokud se kavárně v Ostravě povede dobře, chtěl by Fridrich postupně otevírat další. A to i v menších městech. Podle Fridricha stojí za úspěchem Výtopny právě originální koncept. Nápoje i jídlo totiž zákazníkům přiváží speciální vlakové soupravy.

Fridrich měl původně plány prodat svůj koncept do USA. Kvůli nekončící hospodářské recesi je ale jednání s Američany uloženo k ledu. Přesto Fridrich i nadále se zahraniční expanzí počítá. „Na jaře příštího roku se chceme zúčastnit franchisového veletrhu ve Vídni. Uvidíme, jaká je situace na ostatních trzích,“ dodává Fridrich.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014