Ideální velikost prodejny je od 120 do 350 m2. Počáteční investice do provozovny se liší od její velikosti. Cena začíná na 55 tisících EUR.
pondělí
12.12.2011
Německá módní společnost s.Oliver se rozhodla rozšířit své aktivity na českém trhu. První franchisové pobočky chce otevřít už příští rok.
 

Alespoň 3 franchisové obchody by si v roce 2012 přál otevřít country manažer pro český a slovenský trh s.Oliver Vladislav Hypš. Proto v současné době hledá potenciální zájemce o licenci. Firma byla založena před více než 40 lety. Na český trh vstoupila v roce 2003 na základě licence. V roce 2009 přešly všechny tehdejší pobočky pod správu německé centrály, která je spravuje dodnes. Prostřednictvím 183 vlastních prodejen, 312 partnerských prodejen, 2 347 obchodů a 2 642 prodejních ploch firma působí ve 30 zemích světa. Nadále se její síť rozrůstá, a to i díky franchisám.

Podle Hypše je franchisa s.Oliver vhodná pro podnikavé lidi, kteří by rádi rozjeli zajímavý byznys. Zkušenosti z textilního oboru jsou výhodou, ale ne nezbytnou podmínkou. „Myslím, že zájem o naši franchisu bude. Jsme silná značka. Neustále do ní investujeme. Jde nám o dlouhodobou a kvalitní spolupráci a partnerství,“ informuje Hypš.

s.Oliver zatím v ČR i na Slovensku provozuje vlastní prodejny. Po dlouholetých zkušenostech s franchisingem v zahraničí, chce podobný model uvést i zde. „Skvěle se nám podpora franchisingu vyplatila například v Rakousku, kde má s.Oliver kolem 70 provozoven. V Česku tak velké plány nemáme. Rádi bychom během tří až pěti let otevřeli 10 franchis,“ dodává Hypš.

Podle Hypše se pobočky s.Oliver uplatní už v městech kolem 30 až 50 tisíc obyvatel. Držitel licence získá od společnosti komplexní poradenství při tvoření byznys plánu a je podporován v průběhu životnosti franchisy. Firma mu i poradí například s tím, jak správně využít plochu obchodu pro prodej zboží.