Obchody CELIO se ideálně hodí do měst s populací kolem minimalne 80 tisíc obyvatel. Zájemce o licenci zároveň dostane exkluzivitu v okruhu 15 km kolem města, kromě Prahy, Brna a Bratislavy.
Čtvrtek
29.12.2011
Značka CELIO orientující se na pánskou módu zatím v ČR provozuje 4 vlastní obchody. Pro další rozvoj sítě hledá franchisanty.
 

Francouzská firma provozuje po celém světě více než 200 franchisových obchodů. Na českém a slovenském trhu má společnost celkem 7 vlastních poboček. To chce ale brzy změnit. „Místo pro silnou a tradiční módní značku v ČR určitě je. Pokud přináší něco nového ve smyslu kvalitního zboží a služeb, tak může uspět. Například značek s pánskou módou je stále málo,“ říká Jérôme Poussin, generální ředitel a kontaktní osoba pro zájemce o licenci společnosti CELIO.

Podle něj je sice stále rozdíl mezi tím, co od oblečení vyžadují Francouzi a co Češi, přesto se módní návyky Čechů rychle mění. Rozvoj módního odvětví byl na 40 let zastaven komunistickým režimem, podle Poussina ale za posledních pár let došlo k velkému obratu. Poussin se nebojí mluvit o módním boomu.

V Česku je sice cena oblečení stále dosti vysoká, to ale podle Poussina neplatí vždy. „Je pravda, že oblečení zde je dražší než například ve Francii. Ale neplatí to u všech značek, napriklad mame stejne ceny jako ve Francii. Navíc často nejde jen o cenu uboží, ale také o nabídka a servis,“ myslí si Poussin. A na to musí podle něj dávat franchisant velký důraz. „Pokud je zkušený v obchodě, vyzná se v textilním průmyslu a pracoval už v jíné módní firmě, úspěch má skoro zaručen,“ dodává s úsměvem Poussin.