Pořízení franchisy trvá déle

Síť obchodů pod značkou PONT je zkratkou slovního spojení Pohodlný Obchod Na Trase.
Středa
04.01.2012
Společnost JPServis provozující například síť prodejen PONT si franchisanta pečlivě vybírá. Každého testuje 3 měsíce.
 

Firma JPServis, která vedle obchodů PONT provozuje také Fornetti Caffé a BioPoint, franchising podporuje. Z celkem 40 prodejen je 5 plně v rukou franchisantů. Pilotní projekt fastfoodových restaurací Fornetti Centro společnost převedla na samostatného partnera. Podle ředitele společnosti JPServis Marka Cagáška se projekt nadále testuje a upravuje.

Cagášek rovněž uvedl, že v poslední době trvá plné vyřízení franchisy na prodejnu delší dobu. „Je to z důvodu důkladnějšího a pečlivějšího výběru franchisanta. Po úvodním osobním pohovoru a splnění kvalifikačních požadavků, dojde k testovací fázi zhruba 3 měsíce, kde si franchisanta prakticky vyzkoušíme, než je mu přidělena prodejna k franchisovému provozu,“ informuje Cagášek.

Podle Cagáška je také důležité neustále své koncepty vylepšovat a snažit se být o krok před konkurencí, která sílí. Udržet si zákazníka tak nutí firmy přicházet s lepším servisem. „Jsou jimi například doplňkové služby typu prodej jízdenek, vstupenek, zařazení nového sortimentu typu čerstvé pečivo nebo hračky,“ říká Cagášek.