Koncept Contours se uplatní i v menších městech kolem 20 tisíc obyvatel.
Čtvrtek
05.01.2012
Fitness síť určená pro ženy Contours poroste i v příštím roce. Chce otevřít dalších 10 poboček.
 

Začátek historie společnosti Contours se píše od roku 1998, kdy v americkém státě Kentucky otevřel Daren Carter první fitness studio. Za 13 let existence se tento koncept cvičení pro ženy rozšířil do celého světa, například do Japonska, Velké Británie, Německa nebo Brazílie. V Česku nyní Contours provozuje 3 vlastní a 18 franchisových poboček, z nichž 3 ještě nejsou otevřené, ale brzy budou.

Na českém trhu funguje už mnoho obdobných fitness služeb zaměřených pro ženy. Podle jednatele společnosti Contours Ondřeje Velce je o podobné služby stále větší zájem. „Lidé o sebe obecně více dbají díky osvětě. Vychází mnoho článků v časopisech, o cvičení se mluví v televizi. Lidé už tak většinou vědí, že cvičení přináší lepší zdravotní stav, náladu a zvyšuje sebevědomí,“ vysvětluje Velc.

Na očekávaný rozvoj fitness sítě na českém trhu by neměly mít dopad ani současné hospodářské turbulence v eurozóně. „Trochu obavy z dalšího vývoje máme. Na druhou stranu podniky, které nejsou zapojeny do franchisingu, jsou v horší situaci. Nemají se v případě problémů o koho opřít. Zároveň nynější situace může trh vyčistit od nekvalitních firem a franchisy tak budou mít více příležitostí,“ dodává na závěr Velc.