Anglických školek bude přibývat

Cena licence je od 250 do 350 tisíc korun, záleží na lokalitě. Celková počáteční investice je zhruba 800 tisíc, průběžný poplatek je pět tisíc korun podle počtu dětí.
pondělí
23.01.2012
Franchisová síť KinderGarten by chtěla i v letošním roce otevřít nové pobočky. V plánu jsou alespoň tři školky.
 

Po boomu v roce 2009, kdy se podle informací ČSÚ narodilo skoro 120 tisíc dětí, se jejich počet začíná opět snižovat. K 1. lednu 2011 bylo nově narozených dětí o 2,5 tisíce méně a tento trend nadále pokračuje. Zároveň se snižuje i počet dětí, která navštěvují mateřské školky. Důvodem ale může být právě fakt, že těchto zařízení je vzhledem k nedávnému baby boomu málo. Takže o nově vybudované školky bude mezi rodiči zájem.

To potvrzují i údaje společnosti KindergGarten. Ta v současnosti provozuje čtyři vlastní a 14 franchisových poboček. Na trhu předškolního vzdělání působí od roku 2004. Její síť obsahuje jak čistě anglické školky, tak i česko-anglické, nebo firemní školky. Ve svém oboru začala společnost KinderGarten s franchisingem jako první v ČR. Podle jednatele společnosti Zdeňka Fialy se školky uplatní i v menších městech s nižší kupní sílou obyvatel. „Cenová hladina školného je uzpůsobena lokálním standardům. Na kvalitu poskytovaných služeb to samozřejmě nemá žádný vliv,“ říká Fiala.

Na trhu předškolního vzdělávání je už nyní silná konkurence. Podle Fialy je výhodou společnosti KinderGarten vlastní propracovaný rámcově-vzdělávací program. „Dbáme také na dostatečně důkladný několikakolový nábor zaměstnanců, který zaručuje vysokou kvalitu učitelů a jejich minimální fluktuaci. K každém zařízení je také také samostatná pozice manažera kvality,“ dodává Fiala.