Muzeum čokolády a marcipánu

Společnost BON BON nyní provozuje devět vlastních a osm franchisových prodejen s čokoládou a marcipánem.
Středa
01.02.2012
Česká síť obchodů s cukrovinkami BON BON plánuje muzeum otevřít v Táboře. První návštěvníky přivítá v srpnu.
 

Společnost BON BON se rozhodla podpořit své podnikání trochu netradiční formou – otevřením muzea čokolády. To má být podle jednatelky společnosti Petry Kovandové hlavně zábavné a živé. „Vedle ukázky historie vzniku čokolády, její zpracování a samotný pohled do výroby, máme připravenou hernu pro děti, kde si budou moci čokoládou malovat, navštíví peklo, v níž čokoládu vaří čerti a nahlédnou i do podzemních cest Tábora,“ informuje Kovandová.

Vedle této atrakce chystá firma nové výrobky, které budou už standardně používat tmavou čokoládu s obsahem 72 %. Podle Kovandové tak společnost reaguje na poptávku zákazníků, kteří chtějí tmavou čokoládu co nejvíce hořkou. Rostoucí konkurence na trhu je podle Kovandové známkou toho, že se tomuto druhu byznysu v ČR daří.

Všechny společnosti se proto neustále musí snažit zlepšovat. „Od ledna dochází na našich provozovnách k modernizaci loga a celkový exteriér prodejen se bude celkově měnit. Doufám, že nás tento krok zásadně zviditelní a oddělí od všech čokoládoven mnohdy neidentifikovatelné výroby,“ přeje si Kovandová.