Španělská franchisová síť se během tří let rozrostla na 40 poboček.
pondělí
30.01.2012
O další franchisové pobočky v Příbrami, Písku a Žatci se rozrostla síť dietetických center NATURHOUSE v České republice.
 

Dietetická centra se stěhují i do menších měst s přibližně 20 tisíci obyvateli. Podle master franchisanta NATURHOUSE pro ČR a SR Jana Gondy je pro rozjezd tohoto typu podnikání velkou výhodou, že místní podnikatel – franchisant – zná nejlépe danou lokalitu, disponuje místními kontakty a je motivován k podnikání. „Jedním z hledisek je fakt, že zejména v menších městech funguje princip doporučení. Lidé si tak mezi sebou sdělí, co je kde nového, a buď si službu doporučí, nebo naopak ne,“ vysvětluje Gonda.

Většina poboček NATURHOUSE v menších městech je vlastněna franchisanty. Ti jsou průběžně školeni jak v oblasti byznysu, tak v dietetickém poradenství. Podle Gondy se stále častěji osvědčuje model, kdy majitel pobočku zprovozní, osobním zaangažováním si získá klientelu a poté otevře další centrum v jiném městě. „Někteří naši partneři provozují dvě a více center. Osobně mě těší, že v našich řadách přibývá stále více těchto multi-franchisantů,“ pochvaluje si Gonda.

Jan Gonda předpokládá, že na českém a slovenském trhu nalezne uplatnění až 150 poboček. Na tento rok má v plánu otevření dalších 25 center.