Podle vyjádření společnosti je první prodejna Sklizeno v provozním zisku už dva měsíce po otevření.
Středa
08.02.2012
První prodejna s kvalitními potravinami Sklizeno funguje v Brně. Vedle budování sítě prodejen chce rozjet internetový obchod s rozvážkou zboží.
 

Společnost Sklizeno začala licenci na franchisu nabízet od loňského prosince. Už za tak krátkou dobu ji oslovilo několik zájemců, se kterými firma jedná. Žádná smlouva ale zatím podepsaná nebyla. Jednatel společnosti David Kukla věří, že letos několik franchisantů pro svůj koncept obchodů s potravinami od lokálních farmářů získá. "Jednání před podpisem franchisové smlouvy mohou trvat řádově měsíce, samotné zřízení prodejny je od okamžiku získání vhodných prodejních prostor otázkou dvou až tří měsíců," informuje Kukla.

Prodejny Sklizeno se chtějí orientovat na potraviny s jasně doloženým původem, způsobem výroby a kvalitou bez konzervantů a éček. Obchody budou také nabízet bezlepkové zboží. Nemoc celiakie se totiž podle Kukly týká dosti široké vrstvy nakupujících.

Kukla odmítá spojování svého konceptu s biopotravinami. "Naším cílem je vybudovat síť prodejen, kde zákazník udělá plnohodnotný rodinný nákup kvalitních potravin na jednom místě s dlouhou otevírací dobou a příjemným prostředím. Není tak nucen obíhat specializované prodejny a ztrácet tak čas," dodává Kukla.