Prodejny Husky cílí především na příznivce outdooru, kempování, lyžování nebo milovníky hor a turistiky.
Čtvrtek
09.02.2012
Síť obchodů se sportovním oblečením hodlá expandovat i v letošním roce. Plánuje otevřít alespoň dvě franchisové prodejny.
 

Česká společnost Husky vznikla před 15 lety s cílem vyrábět a dodávat na trh kempingové vybavení, turistické batohy a sportovní oblečení. Firma v současné době provozuje 13 vlastních prodejen, dva outletové obchody a tři franchisové prodejny. "V letošním roce plánujeme i přes pokračující ekonomickou stagnaci trhu expandovat a otevřít zhruba dvě až čtyři vlastní prodejny. S podobným číslem počítáme i pro franchisové obchody," říká manažer obchodní sítě Husky Milan Ponrt.

Společnost proto hledá vhodné franchisanty, kteří by se na rozvoji sportovních prodejen podíleli. Obchody mají společné logo „Husky Outdoor Shop“ ve shodném designu a stylu. Podle Ponrta nejde o monobrandové prodejny, pouze fungují na podobném outdoorovém konceptu. V obchodech stěžejní zboží představují výrobky Husky. Vedle Česka firma míří i na slovenský trh.

S konkurencí bojuje společnost hlavně vlastním originálním designem. Podle Ponrta je rovněž důležité stále vylepšovat vlastnosti použitých materiálů v poměru k ceně. Zákazníky Husky láká speciálními prodejními akcemi. "Zákazníci mnohem více sledují kvalitu a jsou mnohem náročnější a vyžadují péči a nadstandardní servis, který se jim snažíme poskytovat jak v našich prodejnách, tak i na našem webu," dodává Ponrt.