Další podnikatelská příležitost

INSIA loni uzavřela strategické partnerství s firmou Marsch, největším světovým pojišťovacím makléřem.
Středa
15.02.2012
Pro pojišťovací společnost INSIA pracovalo v loňském roce již 1 000 makléřů. V podobném tempu chce pokračovat i letos.
 

Největší síť pojišťovacích makléřů ve střední a východní Evropě INSIA se chce rozšiřovat do dalších měst v Česku i na Slovensku. Vedle toho hodlá letos získat první členy v Polsku a Maďarsku. "Současnou finanční krizi nepovažujeme za hrozbu, ale především za příležitost. Vysoký zájem o členství u nás počátkem letošního roku potvrzuje, že jde o reálné plány," říká manažerka rozvoje sítě INSIA Klára Capoušková.

Společnost od svých partnerů vyžaduje hlavně zkušenosti v oboru. Základní podmínkou vstupu do sítě je praxe v pojišťovnictví, a to minimálně 2 roky. "Členem naší sítě se může stát jak právnická osoba, tak i fyzická osoba. V případě právnické osoby se většinou jedná o makléřskou firmu, u fyzické osoby je pak vstup do sítě podmíněn minimální organizační jednotkou. To znamená, že fyzická osoba musí být zastupitelná dalším licencovaným obchodníkem a mít svoji kancelář," vysvětluje Capoušková.

Podle Kláry Capouškové se každý partner, který vstoupí do sítě INSIA, může věnovat vlastnímu obchodu, péči o klienty a přitom využívat pomoci specializovaných oddělení na centrále INSIA. Partneři v síti jsou samostatné firmy a nikdo je neřídí. Centrála společnosti plní funkci servisního zázemí a členové si své podnikání organizují sami. Vytváří tak pro makléře pojišťovací franchisu na klíč.