Počáteční investice na pořízení franchisy DietFitness začíná na částce 499 999 Kč bez DPH.
pondělí
05.03.2012
Tréninkový koncept DietFitness hledá na českém trhu první franchisanty. Hodí se i do měst se spádovou oblastí již okolo 10 000 obyvatel.
 

Maximálně 15 minut by měla trvat cesta do DietFitness centra autem, na kole nebo chůzí. To je podle franchisora tréninkového konceptu DietFitness Jana Bejdáka ideální místo pro umístění provozovny. Koncept se proto uplatní i v menších městech. "DietFitness je svým pojetím konceptu natolik specifické cvičení, že bude fungovat v městech, kde už fitness centra jsou," říká Bejdák.

Základem koncepce DietFitness a odlišnosti od konkurence je kruhový trénink pro všechny věkové kategorie od 15 let ženy i muži nevyjímaje, který netrvá 30 minut jako u ostatních fitness konceptů, ale 40 minut. "Naši specialisté říkají a my máme ověřeno, že půl hodiny pohybu je dobré, ale 40 minut je pro dosažení cíle klienta daleko efektivnější, přičemž na konci každé cvičební lekce proběhne vyhodnocení, kde názorně ukážeme klientům v grafu průběh jejich fyzické aktivity během cvičení," vysvětluje Jan Bejdák. Liší se také tím, že klient cvičí na speciálních trenažérech a je během celé návštěvy centra pod kontrolou měřičů. Součástí konceptu je také nabídka služeb nutričního specialisty.

Dietfitness zatím otevřelo první vlastní provozovnu v Praze. Nyní hledá franchisanty, kteří by koncept rozšířili i do dalších měst České republiky. Ideálním partnerem pro tento koncept je např. praktický lékař s vlastní klientelou nebo majitel squash centra s volným kurtem. "U nového projektu by měl disponovat nebytovými prostory od 120 do 150 metrů, u stávajícího fitcentra alespoň 50 metry čtverečními," dodává Bejdák. DietFitness chce mít do tří let otevřeno 50 poboček a do pěti let zhruba 80.