Z celkového počtu 33 hobbymarketů OBI v České republice je šest franchisových.
Pátek
16.03.2012
V Berouně byl ve čtvrtek 15. března otevřený nový hobbymarket OBI. Pro německou společnost je to už 33. market v Česku.
 

Nově otevřený berounský market je po Kolíně a Příbrami již třetí ve středočeském kraji, který provozuje společnost OBI. Nová prodejna s plochou téměř 5 000 metrů čtverečních nabízí 67 pracovních míst a měla by tak pomoci snížit nezaměstnanost v regionu. Výstavba marketu trvala šest měsíců a je situován v komerční zóně mezi Berounem a sousedícím Královým Dvorem.

OBI tak nadále pokračuje v expanzi. V loňském roce se dočkali otevření hobbymarketu kutilové a zahrádkáři v Teplicích a ve Frýdku Místku. „Expanzi do dalších regionů plánujeme. Naší strategií je budovat širokou prodejní síť a stavbou marketů v menších městech do 50 000 obyvatel se snažíme být co nejblíže naším zákazníkům,“ komentuje otevření nové prodejny v Berouně Radan Bukva, ředitel prodeje OBI.

Letos by chtěla společnost otevřít ještě další dva markety. Při výběru vhodné lokality záleží na velikosti a místě potenciální prodejny. Prodejní plocha musí být minimálně 5 000 m², se spádovou oblastí s minimálním počtem 55 000 obyvatel a dojezdovou vzdáleností do maximálně 30 minut.