Jízdenky na vlak i v obchodě

Mimo potravin budou asi v "Pontech" k dispozici i jízdenky
Úterý
23.09.2008
České dráhy využijí sítě obchodů Pont pro prodej jízdenek na vlak
 

Nejen rohlík nebo pití, ale i jízdenku na vlak. To si od pondělka mohou koupit v pilotní prodejně řetězce convenience marketů Pont v Říčanech u Prahy. Pilotní projekt tzv. Tiket Pont Centra se v pondělí rozjel na jednom z menších nádraží. „Jde o pilotní projekt. Po třech měsících uvidíme, jak bude koncept úspěšný. Poté se určí další strategie rozvoje,“ řekl portálu FranchisingINFO.cz Marek Cagášek, výkonný ředitel společnosti JP Servis, která provozovny Pont spravuje. Vedle této sítě, která se již začíná rozvíjet na principu franchisingu, firma provozuje i síť „kaváren“ Fornetti Café.

Rozvoj v menších nádražích

Podle Českých drah, které mají provoz síť prodejen „pod palcem“, by měla přinést změna především úspory v nákladech. „Je to ale zároveň výhodné pro cestující, kteří najdou na jednom místě více služeb,“ uvedl Cagášek. V některých Pont prodejnách je již nyní možné koupit tikety Sazky. V nové prodejně jsou pak i toalety. Do budoucna chce řetězec služby ještě rozšiřovat. „V budoucnu tak budou vypadat odbavovací a komerční prostory i dalších menších železničních stanic,“ uvedly České dráhy v tiskové zprávě. Podle dřívějších informací Cagáška, by se ale podobné markety měly objevit i na autobusových nádražích.

Convenience obchody: Stále více

Tzv. convenience obchody zažívají relativně rychlý rozvoj. Do segmentu menších obchodů se zakousl také finanční dravec Penta Investment, který koupil polský koncept Žabka a přetransformoval ho s novým logem do Česka. V současnosti má firma 10 provozoven v Praze. Do roku 2010 chce mít po celém Česku na 250 marketů. Pont má v současnosti na 20 obchodů.