Ideálním místem pro provozovnu Ráj sýrů jsou kamenné prodejny o rozloze 20 - 40 m2 nebo kiosky 9 - 14 m2 v obchodních centrech.
Úterý
03.04.2012
Čistě franchisový koncept Ráj sýrů hledá franchisanty pro český i slovenský trh. Ti by měli mít alespoň základní zkušenosti s podnikáním.
 

Ráj sýrů je česko-holandská společnost, která v současné době provozuje deset franchisových prodejen v ČR, šest na Slovensku a 40 v Holandsku. Žádné vlastní obchody firma neplánuje. Soustředí se pouze na rozvoj franchisové sítě. "V této chvíli máme rozjednáno několik dalších sýrových prodejen a kiosků. Plánujeme i vstup do další země Evropské unie. Nyní jsme ale ve fázi vyjednávání, takže není na místě zatím hovořit konkrétněji," informuje ředitel společnosti Ráj sýrů Martin Lopušný.

Situace na českém trhu je příznivá. Řetězců zabývajících se prodejem sýrů je sice dost, ale většina z nich sýry pouze přeprodává. Ráj sýrů zboží nejen prodává, ale také sám vyrábí. "Tím pádem naše cenová politika je odlišná. Koncové ceny pro zákazníky jsou výborné a marže pro naše franchisingové partnery velice motivační," dodává Lopušný.

Firma také dbá na kvalitu sýra. Vybírá si na každoročním sýrovém mistrovství v Holandsku. Zde mezi sebou soutěží producenti holandských sýrů. Porota složená z deseti takzvaných cheese-masterů, deseti šéfkuchařů a deseti lidí z publika vybírá nejkvalitnější Goudu. Na základě výsledků si pak společnost Ráj sýrů sjednává kontrakty s třemi nejlépe hodnocenými výrobci sýrů.