Podle Zdeňka Spáčila Češi jako národ chatařů již přijali mobilní domy jako alternativu chaty nebo chalupy.
pondělí
09.04.2012
Do konce roku chceme otevřít ještě jednu franchisovou pobočku, přeje si Zdeněk Spáčil, jednatel společnosti MARVEL mobilní domy.
 

Kolik máte v současnosti vlastních a kolik franchisových provozoven?
V současné době máme jednu vlastní a tři franchisové pobočky, a to v Sadové u Hradce Králové, Ostravě a poslední jsem otevřeli v březnu v Mukařově, což je okres Praha-východ.

Jaké máte v tomto ohledu plány letos?
V pokročilém stádiu je příprava na otevření pobočky v Jihočeském kraji. Plány do konce roku jsou také jasné - otevřít ještě jednu pobočku. Hledáme partnery především v Ústeckém, Libereckém a Jihomoravském kraji. Co se týká Slovenska, preferujeme kraj Bratislavský, Banskobystrický a Košický či Prešovský.

Do jakých lokalit se váš koncept hodí?
Vzhledem k široké nabídce pokrývající poptávku celého zákaznického spektra není určen striktně cílový region. Ale dá se říct, že naši zákazníci si pořizují mobilní domky především pro rekreační bydlení. Proto se orientujeme především na otevírání prodejních center v blízkosti středních a větších měst.

Jak bojujete s určitou nedůvěrou lidí k mobilním domům?
Češi a Slováci jsou národ chatařů a chalupářů, mobilní domy proto přijali velice dobře jako zajímavou a cenově výhodnou alternativu chaty či chalupy. V posledním roce výrazně stoupl také počet zákazníků, kteří si pořídili domek k trvalému bydlení. S nedůvěrou k mobilním domům se setkáváme opravdu ojediněle. Někdy je opravdu úsměvné, jak i zpočátku skeptický zákazník, který přijde do našeho centra a začne stylem "tak mi ukažte ty vaše maringotky" je po prohlídce prvního domku v šoku, že to opravdu vypadá jako domek a takto vybavený interiér nemá mnoho jeho známých ani doma. Podnikání s mobilními domy je tedy rozhodně zajímavou a díky boomu, který zažívá, i komerčně výdělečnou a perspektivní možností podnikání.