V rámci České republiky by Bushman rád ještě posílil pozici v Praze a Moravskoslezském kraji.
Čtvrtek
19.04.2012
Bushman otevírá první franchisovou prodejnu v Bulharsku. V jednání jsou další evropské země a dokonce jedna africká.
 

Česká síť obchodů s outdoorovým oblečením Bushman se hodlá rozšiřovat do zahraničí. A již pro letošní rok má velké plány. První Bushman obchod v Bulharsku se otevírá ve Varně 19. dubna, brzy bude následovat prodejna v Sofii. V diskusi je podle výkonné ředitelky Bushman Evy Čílové otevření obchodů v Rakousku. "V obou těchto zemích jde o provoz prodejen formou franchisingu. V přípravě jsou obchodní aktivity v Německu a Jihoafrické republice," dodává Čílová.

Firma nezapomíná ani na český trh. Tempo expanze již ale nebude tak silné jako v minulosti. Tuzemský trh má totiž dobře pokrytý. Aktuálně provozuje 15 franchisových a 9 vlastních obchodů. Podle Čílové dochází v průběhu doby k určitým změnám. "Některé obchody se zavírají, nové otevírají, některé naše obchody poskytujeme franchisantům dle aktuálního zájmu. Co se týče celkového počtu obchodů, chtěli bychom zůstat na zhruba 25 obchodech, takže letos bychom rádi otevřeli ještě jednu prodejnu. Zájemce o naši franchisu samozřejmě pořád vítáme," upřesňuje Čílová.

Vedle českého trhu trhu působí Bushman i na Slovensku. I tento trh má společnost pokrytý. Vedení firmy si uvědomuje, že dalším navyšováním počtu prodejen výrazného nárůstu tržeb již nedosáhne. Soustřeďuje se proto na posilování marketingové podpory značky i prodeje. A to vedle chystané expanze do zahraničí přinese podle Čílové další možnosti růstu společnosti.