Paneria útočí na obry

Paneria si zakládá na domácích výrobcích. Z 90 procent mají její produkty český surovinový základ, nábytek pro všechny provozovny je pak od české firmy TON.
Úterý
17.04.2012
Tuzemskému gastronomickému konceptu Paneria se povedl husarský kousek. Stal se druhým největším fastfoodovým řetězcem v ČR.
 

Česká Paneria narušila americkou hegemonii. Díky koupi společnosti Bäcker správní, s.r.o. a postupnému rebrandingu 35 obchodů Mistr Bäcker do nového stylu Panerie se stala dvojkou na trhu. Před ní je už pouze McDonald's s 89 provozovnami. Paneria s 68 obchody odsunula na třetí místo KFC, které provozuje 56 poboček. Od 11. dubna jsou prodejny i obaly značky Mistr Bäcker vyvedeny v moderním designu, který vyhrál mezinárodní soutěž o nejkreativnější reklamu Louskáček v kategorii Komerční design.

S rebrandingem Mistra Bäckera začala firma koncem loňského roku. "Stále pokračujeme v expanzi zřizováním nových klasických Panerií. V prosinci jsme otevřeli nový fastfood v Praze na Andělu, v únoru třetí Panerii v Brně, v březnu pak přibyla nová provozovna v Ostravě,“ říká Michal Freiberger, ředitel divize Food and Service českého konceptu Paneria.

Společnost plánuje expanzi v rámci České republiky opět formou franchisingu a na jaře startuje nový koncept malých Panerií, nazvaných Paneria Expres. Ty budou nabízet výrobky, které si zákazníci odnesou s sebou domů či do kanceláře. Do konce letošního roku by mělo trh fastfoodů obohatit deset nových Panerií. “Již dnes zaměstnáváme 400 lidí a budeme vytvářet další pracovní místa,” zdůrazňuje Freiberger. V Paneriích letos plánují tržby 430 milionů korun.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014