Sestava investorů - Petra Rychnovská, Michal Hanus, John Vanhara, Margareta Křížová a Michael Rostock.
Středa
09.05.2012
Na ČT1 startuje již čtvrtá řada pořadu Den D. Jedním ze zájemců o peníze investorů je i franchisový koncept Svět zdraví.
 

Den D doznal několik změn. Tou nejvýraznější je nová sestava investorů. Z poslední sezóny zůstal jen Michael Rostock, vedle něhož nově usedli Margareta Křížová, Petra Rychnovská, John Vanhara a Michal Hanus. „Původní sestava během uplynulých let investovala do celé řady projektů a přibírat další do svého portfolia už z časových důvodů nechtěla,“ vysvětluje důvody dramaturg pořadu Lukáš Franta.

Zajímavých a atraktivních podnikatelských nápadů zřejmě investoři našli mnoho. Ve čtvrté řadě totiž padlo rekordní množství investic. Celkem jich bylo 14 a investoři vložili do projektů více než 14 milionů korun. Dramaturgie tentokrát více sází i na osobní příběhy podnikatelů. Diváci se o nich v nových dílech více dozví například prostřednictvím fotografií z jejich soukromých archivů.

O peníze investorů ve velké konkurenci bojoval i Josef Hůla, majitel společnosti SUNKINS®, jejíž součástí je i síť dietologických poraden Svět zdraví. Ta expanduje díky franchisingu. "Bral jsem to jako příležitost zviditelnit firmu, něco nového se naučit a poznat zajímavé lidi, se kterými bude radost rozvíjet byznys," vysvětluje Hůla. Podle něj byla účast v pořadu krok správným směrem. "Šel bych do toho znovu. Byla to dobrá zkušenost i trochu adrenalinu. Navíc jsem poznal několik lidí pro byznys, se kterými jsem začal spolupracovat," dodává Hůla.