Společnost CCC Boty Czech nadále pokračuje ve své expanzi. Módní značka na český trh vstoupila v roce 2005.
Pátek
08.06.2012
Polská prodejní síť bot CCC v Česku nadále posiluje. Sice na rozdíl od jiných států bez franchisingu, zato s Taťánou Kuchařovou.
 

V Česku nyní funguje 54 prodejen společnosti CCC. Dalších osm až deset chce letos ještě otevřít. Zatímco v Polsku provozuje bezmála 300 vlastních a 50 franchisových poboček, v Česku je vše ve vlastní režii. "Máme již značně rozvinutou prodejní síť, která každoročně generuje vyšší obraty. Naše značka je již etablována a proto její další vývoj chceme mít plně pod přímou kontrolou, tudíž expanze formou franchisingu není aktuální," informuje Roman Puchala, jednatel CCC Boty Czech.

Posílit své postavení na trhu se firma rozhodla i aktuálním výběrem nové mediální tváře pro podzimní a zimní kolekci CCC. Stala se jí jediná česká Miss World – Taťána Kuchařová. Vedle rozšiřování sítě prodejen na českém trhu firma míří na Slovensko, kde byl první obchod otevřený na konci března v bratislavském obchodním centru Danubia.

Firma v mnoha jiných zemích roste pomocí franchisingu. V domovském Polsku ale tento model podnikání nyní příliš nefunguje. "Před šesti lety byl podíl tržeb franchisových a vlastních obchodů padesát na padesát. Nyní je více než 90 procent z vlastních provozoven," říká Piotr Nowjalis, finanční ředitel společnosti NG2, pod kterou CCC spadá. Konec franchisingu v CCC to ale rozhodně neznamená. Firma si totiž uvědomuje, že bez něj by síť prodejen CCC nebyla nikdy tak veliká. Franchising se proto stěhuje do jiných zemí. "Další expanze se připravuji, například v Rusku. Vše je ale ve fázi plánování a tudíž podrobnosti budou známy až během třetího a čtvrtého kvartálu letošního roku," dodává Puchala.