Zájemců o franchisu stále přibývá

Podle obchodního ředitele společnosti ContiTrade Services Romana Sabola ekonomická recese vede k nárůstu počtu zájemců o získání franchisové licence na provoz pnesuservisu.
pondělí
21.05.2012
Franchisant by měl být z oboru, říká Roman Sabol, obchodní ředitel společnosti ContiTrade Services provozující síť pneuservisů BestDrive.
 

Kolik provozujete vlastních a kolik franchisových poboček? Jaké jsou Vaše plány ohledně další expanze pro letošní rok?
V současné době máme 73 poboček vlastních a 101 provozoven franchisových. Plány rozvoje jsou dlouhodobé a neomezují se pouze na letošní rok. Cílem je neustále rozšiřovat a zkvalitňovat nabídku pneu a autoservisních služeb v celé síti BestDrive. Naše společnost chce být svým zákazníkům partnerem při péči o jejich vůz – přesně v duchu firemního motta: „Vy jezdíte, my se staráme“.

Jaký je podle Vás ideální franchisant? Co musí splňovat? Musí být z oboru?
Ideální franchisant je snem každého franchisora. Pokud rozšiřujeme franchisovou síť o nového člena, vždy sledujeme, zda už má nějakou zkušenost v oboru. Musí být ochoten investovat finanční prostředky do vybavení svého servisu, ale i mít maximální pracovní nasazení. Zákazník a jeho spokojenost by měla být pro něj rozhodující. Pravdou je, že většinu našich franchisových partnerů vybíráme z řad našich stálých obchodních partnerů, se kterými máme nějakou obchodní historii a kteří již mají nějakou zkušenost v našem oboru.

Jak dlouho franchising BestDrive funguje?
Franchisový koncept BestDrive navázal na dlouhou historii konceptu Barum, který získal svého prvního franchisanta již v roce 1996. Postupem času přibývali další a další. V roce 2009 jsme začali připravovat nový moderní koncept s novým logem, které se postupně implementuje do většiny franchisových sítí mateřského koncernu Continental nejen v Evropě, ale i v Asii. V současnosti například vznikají nové franchisové sítě BestDrive ve Švédsku, Polsku, Itálii, Španělsku, ale také v Malajsii nebo v Číně.

Jak byznys ovlivňuje nebo ovlivnila hospodářská recese? Utlumili jste franchising? Máte méně zájemců o franchisu?
Hospodářská recese ovlivnila celý český trh pneu i autoservisu. Samozřejmě se promítá do ekonomické situace a koupěschopnosti obyvatelstva. I na tuto situaci však dokážeme pružně reagovat. Například využitím pneuhospodářství pro nákladní dopravce, díky kterému společně snižujeme jejich náklady na pneumatiky. Co se týká zájemců o franchisu - i přes hrozbu ekonomické recese nám zájemců přibývá čím dál více. Z toho usuzujeme, že i menší nezávislé pneuservisy a autoservisy hledají jistotu v silném partnerovi. Jméno BestDrive se tak u nás stává stále více známým pro širokou veřejnost.

Do jakých míst se BestDrive hodí?
Naše pobočky se samozřejmě hodí všude tam, kde je dostatečný počet zákazníků pro pneuservisní a autoservisní služby. Takže při současné velikosti českého vozového parku téměř do každého většího města. Vše je ale hlavně otázkou poptávky. Rozhodně se nebráníme spolupráci se zájemcem o provozovnu BestDrive, který je dostatečně motivovaný a loajální k naší značce a má svůj servis v místech, která nejsou našimi provozovnami pokrytá.

Na trhu probíhá konkurenční boj. Jaké výhody má vaše společnost oproti konkurenci?
Jedinečností našeho servisního konceptu je to, že know-how máme prověřeno na našich vlastních pobočkách. Kromě toho je naší silou i kvalita, vstřícnost, profesionalita a také celistvost naší sítě. S většinou našich franchisových partnerů je naše úspěšná obchodní spolupráce založena na velmi dobrých osobních vztazích. I proto věříme, že má smysl koncept BestDrive dále rozvíjet a zdokonalovat. Bez našich franchisantů by tomu tak už dávno nebylo. A za to jim patří dík.

Pro více informací kontaktujte redakci portálu.


Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014