UniCredit Bank slaví jubileum

Že je franchisový koncept UniCredit Bank úspěšný, potvrzuje i to, že někteří partneři provozují více než jedno obchodní místo.
Středa
23.05.2012
UniCredit Bank otevřela 30. franchisové obchodní místo. Návštěvníci jej od dubna najdou v Zábřehu na Moravě.
 

První rok a půl, kdy začala UniCredit Bank jako první banka v České republice rozšiřovat svou pobočkovou síť za pomoci franchisingu, lze považovat za úspěšný. Počet nových franchisových obchodních míst totiž raketově roste. Zatímco ještě na začátku roku 2012 měla banka 23 těchto poboček, k 30. dubnu jich je rovných třicet.

A jejich počet bude podle ředitele odboru nízkonákladového útvaru alternativní distribuce UniCredit Bank Radima Štantejského nadále stoupat. "Do konce roku 2012 budeme mimo jiné otevírat franchisová obchodní místa ve městech jako Čáslav, Přelouč, Svitavy, Vrchlabí, Poděbrady, Šternberk, Lovosice nebo Kadaň," informuje Radim Štantejský.

Ne každý zájemce o otevření bankovní pobočky má šanci uspět. Na začátku musí každý potenciální partner projít výběrovým řízením. To trvá zhruba jeden až dva měsíce. Pokud výběrovým řízením projde, čeká jej zhruba tři až čtyři měsíce do okamžiku, kdy obchodní místo otevře. "V této době je stěžejní okamžik, kdy partner dodá vhodné prostory ve vybrané lokalitě, které naše banka přebere, schválí a provede rekonstrukci, respektive postaví obchodní místo na klíč," upřesňuje Štantejský. Od prvního setkání s kandidátem po otevření obchodního místa uběhne v průměru půl roku.


/1/
zobrazit více