ERA letos slaví 20 let od založení. Vznikla ve Velké Británii a nyní pro ni ve více než 30 zemích pracuje přes 750 odborníků.
Čtvrtek
31.05.2012
Poradenská společnost ERA specializující se na snižování nákladů se budoucnosti nebojí. O její služby je čím dál větší zájem.
 

ERA (Expense Reduction Analysts) má v České republice již čtyři partnery. Dva z nich jsou specialisté na snižování nákladů v oblasti tisků a bankovních služeb. Podle Jiřího Rybára, Master franchisanta ERA pro Českou republiku by měl počet partnerů v letošním roce dosáhnout patnácti. "Vše pochopitelně záleží, jak kvalitní zájemci se budou o tuto atraktivní příležitost ucházet," dodává Rybár.

Ušetřit peníze chce v současné době většina firem, a to je šance pro specializované firmy, jako je ERA. Podle Rybára je čím dál atraktivnější snižovat náklady, které nesouvisí s hlavním oborem činnosti. To je případ šetření nákladů u kancelářských potřeb, IT, telekomunikací, pojištění, poštovních služeb nebo úklidu.

ERA podniká v oboru, který je jako jeden z mála na aktualní ekonomické situaci nezávislý. Současné společenské nešvary poradenské firmě dokonce i nahrávají. "Často diskutovaná korupce a klientelismus nutí k zamyšlení majitele nebo výkonné ředitele firem, zda zrovna v nestrategických oblastech jejich zájmu k něčemu podobnému nedochází. A režijní náklady přesně tam spadají," tvrdí Rybár.