Úspěšné české franchisy

V České republice je stále více tuzemských franchisových konceptů. Přečtěte si v jediném tištěném magazínu o franchisingu v České republice jejich příběhy. Dozvíte se, jaké byly jejich začátky, co plánují do budoucna a jak se jim daří v zahraničí. V červnovém čísle dále najdete rozhovor s Ondřejem Bartošem, soukromým investorem a spoluzakladatelem společnosti Credo Ventures, návod na otevření lékárny nebo více než 100 tipů na rozjetí vlastního podnikání.
 

Ve druhém čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING (02/2012) najdete:

O čem se mluví

Úspěšné české franchisy
Stále více českých konceptů využívá pro svůj rozvoj model franchisingu. Poznejte značky, které mají i díky franchise úspěch nejen u nás, ale také v zahraničí. Možná budete překvapeni až zjistíte, které mezinárodně známé značky mají původ v České republice.

Fakta a trendy

Report: Franchising v ČR na vzestupu
Rok 2011 se pro český franchisový trh nesl ve znamení dalšího rozvoje. V tuzemsku loni přibylo nejvíce franchisových společností i poboček za více než dvacetiletou historii franchisingu u nás.

Je libo byznys k snídani?
Franchisová síť Business for Breakfast, která má kořeny ve Velké Británii, si klade za cíl změnit atmosféru podnikání v ČR.

Anglicky od malička
Tvůrkyně revoluční metody výuky angličtiny Helen Doron navštívila Prahu a představila zde nové výukové programy.

První setkání franchisantů Husse
Češi jsou velkými milovníky zvířat. Na jejich jídle nešetří ani v době špatné ekonomické situace..

OCP hledá úspěšné ženy - podnikatelky
České podnikatelky se letos již popáté utkají o zisk Ocenění českých podnikatelek.

Žabka doskočí i do dalších měst
Síť prodejen Žabka čeká i pod novým majitelem další růst. Těšit se na tyto prodejny mouhou i na Moravě.

Z Londýna do Prahy
Nová franchisa na našem trhu obléká české manažery a manažerky.

Vydělávat na úsměvu
Nákupní centrum, muzeum, zoo nebo kino jsou místa, ve kterých se osvědčily automaty na výrobu fotografií. FotoLook chce v Česku umístit 30 takových fotokabinek.

Den D s franchisou
V květnu odstartovala Česká televize již čtvrtou řadu pořadu Den D. Jedním ze zájemců o peníze investorů byl i franchisový koncept Svět zdraví.

Rakouský franchising na Slovensku
Na akci Austria Showcase se v září v Bratislavě představí rakouské franchisové koncepty.

Ocenění těch nejlepších
Na pražském Žofíně se na konci dubna již po devatenácté udělovala ocenění pro nejúspěšnější manažery a manažerky.

Na jogurty do franchisy
Fastfoodová síť s jogurty My Culture vstoupila na český trh.

Franchising má zelenou
Od Nového roku buduje Realitní společnost České spořitelny svou síť již jen formou franchisingu.

Vlastní byznys

Ondřej Bartoš: Den D je třeba využít
Největší chybou, k níž inklinují začínající podnikatelé, je neznalost prostředí, ve kterém chtějí působit. Dopouští se jí velmi často a opakovaně, říká Ondřej Bartoš, soukromý investor a partner české investiční společnosti Credo Ventures.

Supertéma

Sázka na zdraví a dobrou kondici
Životní styl Čechů se v různých způsobech chování čím dál častěji přibližuje standardům lidí ze západní Evropy. Jsme ochotni stále více do péče o své zdraví a kondici investovat. Jak se zdá, a potvrzují to i mnohé průzkumy a analýzy, péče o zdraví, tělo a krásu se stává velmi atraktivní oblastí pro byznys.

Správná strava = základ
Léto se blíží a my už opět začínáme pozorovat naše těla v zrcadlech s představou, jak budeme vypadat v plavkách. Začneme horečně navštěvovat fitness centra nebo přestaneme jíst naše oblíbené sladkosti. Na českém trhu funguje řada franchisových systémů, které nám mohou s tímto problémem pomoci.

Ve zdravém těle, zdravý byznys
Tohoto hesla se chytili i majitelé franchisových konceptů zaměřujících se na cvičení a pohyb a rozvíjí v České republice byznys. Mnoho z nich již úspěšně působí, někteří na svůj rozjezd teprve čekají.

Obchod s krásou
Ženy i muži v současné době stále více věnují pozornost péči o svůj vzhled. Chceme být mladí, krásní, svěží. Není tedy divu, že i v této oblasti funguje řada franchisových konceptů nabízejících kosmetické služby.

Moje firma

Školka, to není jen hra
V ČR fungovalo ve školním roce 2010/2011 celkem 4880 mateřských škol. Každoročně u nás vzniká více těch soukromých - v současnosti jich je zhruba 280. I přesto však často naráží rodiče na problém, že nemají kam své dítě umístit. stojí tak možná za to, zamyslet se nad možností otevřít si vlastní předškolní zařízení.

Recept na byznys
Majitel lékárny byl odedávna vnímán jako člen honorace města, ve kterém působil. Nejinak je tomu i dnes, přičemž lékárnu může vlastnit i nelékárník. Proč se tedy neinspirovat a neotevřít si vlastní lékárnu.

Inspirace z Austrálie
Po návratu z několikaletého pobytu u protinožců se Marek Farník s manželkou rozhodl pro riskantní krok - vybudování sítě juice barů. Mnozí ho odrazovali a prorokovali mu brzký konec. Jeho koncept UGO si však zákazníky našel.

Business Style

Práce skončila, čas na relaxaci
V dnešní hektické době lidé stále více pracují. Motivuje je k tomu vidina těch nejlepších výsledků. Mnohdy však zapomínají na to, že k jejich dosažení je důležitý i odpočinek.

Známá značka

Značka, která nás naučila běhat
V roce 1970 vložil Bill Bowerman do vaflovače kousek gumy - a tak stvořil slavnou vaflovou podrážku do sportovních bot. Název společnosti Nike vznikl později.

Franchisa od A do Z

Dobře spočítaný byznys
Lidé přemýšlející o založení vlastní firmy si musí nejdříve udělat představu o tom, jak se jim bude v jejich činnosti dařit. Musí tedy nejdříve odhadnout náklady a příjmy související s jejich podnikem. Jakkoli se to mohlo zdát snadné, není tomu tak. V souvislosti s tím, v jakém oboru se rozhodnou podnikat, musí brát v potaz různé faktory.

Dobré rady

Vše podstatné o švarcsystému
Zájem nejen odborné veřejnosti o téma švarcsystému vyvolala skutečnost, že od 1. ledna 2012 začalo platit novelizované znění zákoníku práce a zákona o zaměstnanosti. Tímto způsobem byl švarcsystém zařazen pod pojem "nelegální práce". Státní orgány tak mohou jeho provozování postihovat velmi tvrdými sankcemi .

Příběh manažera

Móda, luxus, byznys
Díky italštině a lásce k módě začala Renata Smolíková před 14 lety pracovat pro společnost MaxPraga, která zastupuje značky módního domu Max Mara Fashion Group. Momentálně se tak na českém a slovenském trhu stará o pět módních značek.

Můj franchising

Domov na kolečkách
Před zhruba třemi lety se stal Robert Mikulka franchisantem konceptu Marvel, prodejce mobilních domů. Ačkoli ho takzvané mobilheimy na první pohled nepřesvědčily o budoucím úspěchu, po čase zjistil, že se vydal správným směrem.

Využijte akční nabídky předplatného - Získejte osm čísel za cenu šesti.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING lze od 1. dubna objednat online ve vydavatelství na portálu Franchisinginfo.cz. K dostání jsou jak jednotlivé výtisky, tak i předplatné. Časopis bude také k dostání v síti maloobchodních prodejen Relay, Inmedio, M-Trafik a Peal. Vydavatelem magazínu je společnost PROFIT system®, která vydává časopisy o franchisingu i v Polsku a na Ukrajině.