Yves Rocher hledá i nové franchisanty, poplatek je 100.000 za licenci. Další milion je na první závoz zboží.
Čtvrtek
02.10.2008
Yves Rocher otevře tento měsíc dva nové obchody, do konce roku pak ještě další tři.
 

Síť prodejen s francouzskou kosmetikou Yves Rocher se v Česku tento měsíc rozroste o dvě nové prodejny. „V říjnu otevřeme nový obchod v Jihlavě (otevírá se zde nové obchodní centrum CityPark –pozn. red.). Na konci října bychom ještě měli znovuotevřít obchod v nákupním centru Nisa v Liberci. Toto NC bylo na půl roku uzavřeno z důvodu rekonstrukce,“ řekla portálu FranchisingINFO.cz Lucie Jakubová z Yves Rocher. Yves Rocher má kolem 30 obchodů a salonů, nejvíce, zhruba deset, v Praze.

Do konce roku další tři

V listopadu pak Yves Rocher otevře další tři obchody, v Pardubicích, Kladně a v centru Arkády v Praze na Pankráci. Pro některé obchody Yves Rocher stále hledá franchisové partnery. „Franchisové partnery hledáme pro obchody v Jihlavě, Kladně, Praze a také pro Liberec,“ uvedla Jakubová. Podle ní jde o vázané franchisy. Jedná se o méně finančně náročný typ franchisy, kde je franchisant v podnájmu. Prvotní poplatek je 100.000 korun, suma za prvotní závoz zboží je milion korun.

Více franšíz v kosmetice

Na trhu franšíz s kosmetikou již Yves Rocher není dávno sám. V Česku působí například L´Occitane, který se orientuje na výrobky pocházející přímo z levandulemi provoněné Provance na jihu Francie. Tato značka má nyní v Česku osm poboček, převážně v Praze.