Česko v záplavě čokolády

Výroba čokoládových cukrovinek Leonidas začal v roce 1910. Firmu založil Řek z Konstantinopole Leonidas Kestekides.
Pátek
15.06.2012
Největší výrobce belgických pralinek na světě Leonidas provozuje v ČR devět obchodů. Lákají ho města nad sto tisíc obyvatel.
 

Společnost Leonidas je novinkou v Katalogu franchis a zájemci o belgické sladké laskominy můžou své chutě ukojit v šesti pražských prodejnách, ve dvou ostravských pobočkách a jedné v Českých Budějovicích. Jedna franchisová provozovna funguje také v Bratislavě. Další obchody budou následovat. "Vedle Prahy nebo Ostravy nás zajímá například Brno nebo Plzeň. Otevřít by se měl i druhá prodejna v Bratislavě," informuje Martin Jiroušek, franchisor společnosti Leonidas pro český a slovenský trh.

Firma Leonidas vznikla před více než sto lety v Belgii. Za tu dobu otevřela 1 500 obchodů. Milovníci čokolády ji naleznou ve více než 40 zemích světa. V České republice slavná značka Leonidas působí od roku 2008 prostřednictvím společnosti Pralinky s.r.o.

Češi i Slováci se již naučili nakupovat pravé belgické pralinky, čistý nugát nebo domácí krémy. Obchodům s čokoládou se daří především ve velkých městech nad sto tisíc obyvatel, které disponují vyšší kupní sílou. "Zájem o naše výrobky rok od roku stoupá. Výborně se obchodům daří v Praze. Máme mnoho zákazníků, kteří se k nám opakovaně vrací," dodává Jiroušek.