T.G.I. Friday´s slaví

Design restaurací T.G.I. Friday´s se drží amerického originálu. Využívá artefaktů na několika stěnách – například sportovní, hudební, filmová nebo třeba kovbojská.
Pátek
13.07.2012
Americký burgerový řetězec působí v České republice 15 let. Poblahopřát mu přišly i známé osobnosti.
 

V České republice působí známá americká gastronomická síť Friday's od roku 1997 a provozuje tři restaurace. Všechny jsou v Praze. Zatímco ve světě se koncept rozšiřuje pomocí franchisingu, v Česku si vše řídí firma sama. Nejúspěšnější mezinárodní franchisová síť T.G.I. Friday´s je ve Velké Británii, kde je otevřeno 49 poboček.

Koncept T.G.I. Friday’s vznikl v roce 1965. Zakladatelem byl svobodný obchodník s parfémy Alan Stillman. První restaurace byla otevřena v New Yorku. Friday´s se vzápětí stal známým místem setkání pro nezadané. Výnos se v prvním roce vyšplhal na 1 000 000 US dolarů. Charakteristickým rysem restaurace jsou červené a bílé pruhy, modrá fasáda a název – T.G.I. Friday’s.

V roce 1972 se restaurace v dnešní podobě stala hitem. O tři roky později bylo v provozu již deset restaurací T.G.I. Friday’s v osmi státech USA a v roce 1986 byla otevřena první mezinárodní restaurace Friday’s v Birminghamu ve Velké Británii. V dnešní době je provozováno více než 800 restaurací v 56 zemích světa. Ročně všechny restaurace Friday's navštíví kolem 80 milionu zákazníků.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014