Společnost Bematech by chtěla do pěti let otevřít 15 až 20 obchodů.
pondělí
09.07.2012
Společnost Bematech vyrábí rolety, žaluzie, záclony nebo markýzy. Otevřít franchisové pobočky chce v Praze a Bratislavě.
 

V současné době firma jedná se zájemci o licenci v Praze a Bratislavě. A právě ve velkých městech by podle Petra Kříže, výkonného ředitele společnosti Bematech, prodejny s dekorativní stínící technikou mohly uspět. "Pokud otevřeme jednu pobočku v Praze, případně druhou v Bratislavě, budeme s letošním rokem spokojení," říká Kříž.

Společnost provozuje v současnosti čtyři prodejny v Praze, Brně, Plzni a slovenské Žilině. Jde o showroomy nazvané Creative Point, v nichž firma Bematech představuje své výrobky. Jsou to ale stále spíše pilotní projekty. První z nich byl zprovozněn v roce 2008 a již v prvním období činnosti zaznamenal značný úspěch. V roce 2010 proto následovala další prodejní místa.

Právě díky franchisingu se firmě daří svůj koncept postupně rozšiřovat. Není proto důvod za pomocí tohoto modelu podnikání nepokračovat i nadále. "Pro franchising jsme se rozhodli proto, že hlavně díky franchisové síti budou naše investice do marketingu cílené a postupně se vyškolí skuteční profesionálové zaměření na naši značku a výrobky," dodává Kříž.