Základem je přátelské prostředí

V roce 2010 síť školek Kindergarten navázala spolupráci s nadací Václava a Lívie Klausových, které přispívá na jazykové kurzy pro děti ze sociálně slabých rodin.
Úterý
24.07.2012
KinderGarten působí na trhu předškolního vzdělávání od roku 2004. Provozuje čtyři vlastní a 16 franchisových poboček.
 

KinderGarten jako první společnost na českém trhu nabídla možnost zřízení a provozování vlastní školky na principu franchisingu. Její síť obsahuje jak čistě anglické školky, tak i česko-anglické, nebo firemní školky. "V letošním roce plánujeme otevřít celkem pět poboček, dvě od září, tři v průběhu roku," informuje Zdeněk Fiala, předseda představenstva ZF Holding, který školky provozuje.

Od roku 2005 se děti zapisují do školky KinderGarten v průběhu celého kalendářního roku, a to již od 18 měsíců. Vedle školek mohou rodiče využít i anglický odpolední klub pro školáky.

Podle Fialy by franchisant neměl brát školku pouze jako investici. Důležité je přátelské prostředí uvnitř pobočky, správně nastavená komunikace s učiteli a rodiči. "Franchisant by zároveň měl disponovat dostatečnou kapacitou volných prostředků, aby školku nemusel financovat z cizích zdrojů. Vlastní investiční prostředky upřednostňujeme," dodal Fiala.