Podle Davida Petříka není důvod bát se budoucnosti. Koncept restaurací Potrefená husa přečkal globální hospodářskou krizi bez větších ztrát.
pondělí
09.07.2012
Nejen o nových pobočkách jsme si v Rozhovoru týdne povídali s Davidem Petříkem, manažerem restaurací Potrefená husa.
 

Kolik máte nyní franchisových poboček?
V květnu jsme otevřeli Potrefenou husu v Brně a na pražském Albertově. Zároveň do září chystáme zprovoznit další dvě restaurace v Praze, takže určitě nespíme na vavřínech.

Čím to, že se daří otevírat stále nové provozovny?
Současná doba přeje franchisingu. Lidé chtějí čím dál méně experimentovat, upřednostňují zázemí silné značky. Zájem o získání licence je opravdu enormní. Má to dva faktory. Budovat dnes nový gastronomický koncept je velmi složité, proto se začínající podnikatelé obracejí na nás, že by to zkusili pod hlavičkou Potrefené husy. Vedle toho mnoha podnikatelům nyní hospody nevydělávají a snaží se proto svou provozovnu nabídnout nám. To ale není směr, kterým se chceme ubírat. Jakoby zapůjčovat značku, abychom někoho tahali z bryndy. Až 99 procent úspěchu podniku záleží na našem partnerovi, takže si hodně vybíráme a nechceme jít cestou kvantity na úkor kvality.

Co to znamená?
Preferujeme postupný a zdravý růst. Tři až čtyři hospody ročně, aby celý koncept dokázal ustát tlak konkurence. Myslím, že se nám naše plány daří naplňovat. I díky tomu, že jsme nikdy mohutně neexpandovali, ustáli jsme hospodářskou krizi vcelku se ctí a bez výrazných ztrát. Navíc jsme pružnější i díky tomu, že jsme opustili model co franchisa, to partner. Nyní jeden partner provozuje více franchis. Jsou to většinou lidé, se kterými spolupracujeme dlouhodobě, takže už víme, co můžou oni od nás a my od nich očekávat.

Proč jste se rozhodli podpořit festival Rock for People a postavit zde velkou jídelnu s kapacitou tří tisíc jídel denně?
Je to jak z důvodu obchodního, tak především marketingového. Staropramen, náš provozovatel, spolupracuje s festivalem již delší dobu a chtěli jsme tuto spolupráci nově uchopit. Navíc Rock for People považuji za jeden z nejkvalitnějších festivalů u nás, tak proč jeho návštěvníkům nenabídnout jiný a kvalitnější druh občerstvení přímo uprostřed dění.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015