Na hamburger do přívěsu
Společnost MacWay přišla na polský trh se zajímavým konceptem. Její provozovny totiž mají podobu přívěsu, se kterým je možné se podle potřeby přemístit z místa na místo. Zatím fungují dvě franchisové provozovny. Do konce roku plánuje jejich počet zvýšit na pět. "Hledáme franchisanty z celého Polska. Nedávno jsme začali jednat i se zájemci z Litvy. Nevylučujeme, že bychom chtěli expandovat i na další trhy, nyní je ale prioritou posilování značky v Polsku," informuje Maciej Anikiej, majitel společnosti MacWay.
Výhodou těchto mobilních fast foodů jsou především nižší náklady na údržbu prostor, než jaké musí provozovatel platit v nákupních centrech a supermarketech. MacWay nabízí dva typy smluv - pro stávající majitele přívěsů, která je v délce jednoho roku, a pro majitele nově postavených přívěsů, pro něž je připravena dvouletá smlouva. Postupným rozšiřováním počtu provozoven se MacWay snaží konkurovat velkým nadnárodním řetězcům. Ne nadarmo i název společnosti odkazuje k největšímu globálnímu hráči na trhu rychlého občerstvení.
Budoucnost gastronomie je podle Anikeje především v dobře umístěných lokalitách. "Dnes se firmy prakticky ve všech průmyslových odvětvích snaží konkurenci čelit budováním vlastní sítě provozoven. Náš koncept chce proto svou značkou zastřešit menší provozovny, které samy o sobě nejsou schopné čelit velkým firmám," dodává Anikiej.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...