Rodina psychologa a experta na zdraví Günthera W. Amann-Jennsona, zakladatele konceptu SAMINA (uprostřed).
Úterý
31.07.2012
Franchisový koncept SAMINA dlouhodobě propaguje zdravý spánek. Nabízí proto vše od postelí po polštáře nebo deky.
 

Společnost založil v Rakousku v roce 1989 psycholog a podnikatel Günther W. Amann-Jennson. Od té doby se pobočková síť rozšířila po celém světě. Její postele a matrace si mohou zákazníci koupit například v USA, Austrálii, Rusku, Španělsku, Německu nebo Turecku. Společnost je aktivní také na Slovensku, kde provozuje dvě prodejny, a v Česku, kde byl otevřen zatím jeden obchod v Praze.

Na českém trhu by se podle zástupců firmy mohlo uplatnit až deset provozoven. Hodí se především do velkých měst se 100 tisíci a více obyvateli v blízkosti rušné a frekventované ulice. Zájemce o získání franchisové licence by měl mít zkušenosti s podnikáním - nejlépe v oboru, jako je tesař, truhlář, obchodník s nábytkem, malíř interiérů nebo architekt. Základem každodenní práce všech partnerů společnosti SAMINA je zlepšování kvality spánku zákazníka.

Výrobky konceptu SAMINA by díky dlouhodobému výzkumu v oblastí zdravého spaní měly splňovat všechny známé ortopedické, materiálové požadavky, požadavky bio-bydlení a bio-energie. S výrobky společnosti SAMINA se mohou zákazníci setkat také v síti partnerských hotelů v Rakousku.