Franchisový koncept PC PORT vznikl v roce 2011.
Středa
08.08.2012
Síť specializovaných prodejen PC PORT hlásí první dva zájemce o franchisu. Nyní hledá další franchisanty především v Praze.
 

Společnost PC PORT orientovaná na prodej a servis IT komponentů byla založena již v roce 1997. Za patnáct let na trhu získala dostatek zkušeností, které se rozhodla využít pro postupné rozšiřování své pobočkové sítě, a to formou franchisingu. "Za poměrně krátkou dobu jsem otevřeli dvě vlastní pobočky a jednáme se dvěma franchisanty. Na začátku srpna jsme otevřeli novou pobočku v Lounech. Ta bude naše a bude sloužit jako ukázkový obchod pro franchisanty," informuje Kirill Putryk, manažer rozvoje specializovaných prodejen PC PORT.

Konkurence na trhu je velká, firma z Kladna se jí ale nebojí a ráda by expandovala do větších měst v čele s Prahou. Obchody ve velkých městech by vedle nabídky vlastního prodeje a servisu měly sloužit také jako základny pro prodejny menší, a to i pro další města v České republice.

Firma cílí především na oblast služeb a servisu, kde je podle Putryka stále díra na trhu. A nebojí se ani současného obrovského boomu nejrůznějších e-shopů. "Kamenné prodejny slouží jako odběrové místo. A hlavně stále existují lidé, kteří si některé věci potřebují koupit ihned. K nim se řadím například i já," dodává Putryk.