Oblečení vyrábí společnost KABOOKI A/S. Je šité z kvalitních materiálů a stejně jako stavebnice LEGO je i oblečení LEGO wear kombinovatelné a odolné.
Úterý
07.08.2012
Prodejce oblečení LEGO wear chce expandovat pomocí franchisingu. V České republice zatím provozuje tři vlastní pobočky.
 

Společnost LEGO wear prodává oblečení pro chlapce a dívky od dvou měsíců do dvanácti let ve více než 1000 prodejnách po celé Evropě. Samotná značka LEGO je pro prodej oblečení velmi důležitá. Díky ní je totiž oblečení pro děti velmi atraktivní. Řada modelů svým vzhledem navazuje na známé LEGO výrobky, jako je pro chlapce NINJAGO, STAR WARS, HERO FACTORY, pro děvčata nejnovější FRIENDS. "Tyto modely se prodávají nejlépe. Dobře si vedou i ostatní modely, které nápadné obrázky sice neobsahují, ale i tak mají nezaměnitelný pestrý design pro naše oblečení typický," vysvětluje Jarmila Janíková, ředitelka divize LEGO wear.

O získání distribuce oblečení LEGO wear usilovala společnost SmartLife, která značku v Česku a na Slovensku zaštiťuje, již od února 2009. V konkurenci dalších zájemců se firmě podařilo v září 2010 získat výhradní distributorská práva pro oba státy a již v listopadu 2010 byla slavnostně otevřená první LEGO wear prodejna v Galerii Harfa v Praze. Na Slovensku již jednu franchisovou pobočku firma provozuje, a to v Košicích. Druhá se bude otevírat v Bratislavě v listopadu 2012. Obě jsou monobrandové prodejny LEGO wear otevřené s tamními franchisovými partnery.

Po úspěšném rozjezdu prvních vlastních obchodů se společnost plánuje soustředit na rozvoj franchisové sítě. Koncept LEGO wear se uplatní nejlépe ve městech nad 25 tisíc obyvatel či turisticky atraktivních lokalitách. "Pro monobrandovou prodejnu doporučujeme minimální počet obyvatel 50 tisíc. Hodí se jak do obchodních center, nákupních pasáží, tak jako samostatně stojící kamenná prodejna ve frekventovaných lokalitách, nejlépe v centrech měst," dodává Janíková.