Obliba kávy roste. Například průměrný Čech vypije podle údajů Mezinárodní organizace kávy (ICO) tři kilogramy kávy za rok, což je průměrně jeden šálek kávy denně.
pondělí
13.08.2012
Řetězec známý i v Česku se pouští do nového byznysu. V Británii se stal spoluvlastníkem nové prémiové kavárenské sítě Harris and Hoole.
 

Již na konci srpna mohou lidé v Británii navštívit první kavárnu Harris and Hoole. Tu zájemci najdou v britském městě Amershamu, které leží zhruba 40 kilometrů severozápadně od Londýna. Plánovaný řetězec kaváren budou provozovat sourozenci Nick, Andrew a Laura Tolleyovi. Rodáci z Autrálie rozjeli v roce 2006 síť luxusních kaváren Taylor Street. V novém podniku drží většinu akcií, minoritním akcionářem je právě společnost Tesco.

Podle britského zpravodajského serveru Guardian by společnost Tesco měla vlastnit 49 procent akcií. Její značku ale návštěvníci v kavárnách nenajdou. Podle Nicka Tolleyho je v jednání odkup až 15 prodejen britského řetězce s dárkovým zbožím Clinton Cards, který se potýká s finančními problémy. "Pro Tesco je to dlouhodobá investice, nedívá se na okamžité zisky. Všechny vydělané peníze budou reinvestovány," informoval Tolley

Odhalení nové investice společnosti Tesco přichází jen týden poté, co supermarketový gigant představil svou novinku Food to Go (Jídlo na cestu), která zákazníkům nabídne snídaně, obědy a večeře v jednom balíčku. S podobným produktem nazvaným Fresh Kitchen (Čerstvá kuchyně) přišla na trh již loni společnost Sainsbury. Letos v březnu ale prodej ukončila.