BENU lékárna je prozatím jedinou franchisovou sítí lékáren v České republice
Čtvrtek
30.08.2012
Po přejmenování lékáren Pharmaland na BENU nastává čas dalšího růstu. Nyní provozuje již 39 franchisových lékáren.
 

Od dubna do června trvalo přejmenování zhruba 130 lékáren. Jako součást nadnárodního koncernu Phoenix se tak i Česká republika připojila k jednotné značce lékáren pro kontinentální Evropu. Pod společnou značkou BENU je v provozu 1500 lékáren ve 13 zemích Evropy. "V České republice je v současné době otevřeno 88 vlastních a 39 franchisových lékáren," informuje Michaela Giblová, která má rozvoj franchisové sítě BENU lékáren na starosti.

Společnost se během postupného přejmenování nesetkala ani s žádnými negativními reakcemi ze stran zákazníků a vše tak proběhlo hladce a bez problémů. Jsme zvyklí na změny, takže si myslím, že jsme to zvládli. V této fázi jsou již lékárny plně přebrandované," dodává Giblová.

Nyní firma hledá nové možnosti rozvoje, a to díky franchisingu. Koncept BENU je příležitost jak pro nový podnikatelský záměr, tak pro stávající nezávislé lékárníky, kteří chtějí fungovat pod silnou značkou. Jedinou podmínkou a výhodou zároveň jsou pro potenciální franchisanty zkušenosti v oboru lékárenství.