Na český trh Electroworld vstoupil v roce 2002.
Pátek
14.09.2012
Jeden z největších evropských řetězců s elektronikou Electroworld provozuje v Česku jeden franchisový obchod. Další jsou v jednání.
 

Zatím jediná franchisová prodejna funguje bezmála dva roky ve Žďáru nad Sázavou. Přitom na trhu je mnoho dobrých a schopných lokálních prodejců, kteří mají zájem o silného a stabilního partnera. Ten jim totiž díky franchisingu může pomoci s růstem jejich byznysu. Hledání vhodných franchisantů tak stále pokračuje. "Situace je stejná. V současnosti jednáme s potenciálními partnery o dalších možnostech spolupráce," informuje Michal Berg, finanční ředitel Electroworld.

V současnosti firma v České republice provozuje 20 vlastních a jednu franchisovou prodejnu a jeden internetový obchod. Na Slovensku fungují čtyři kamenné prodejny a jeden internetový obchod. Společnost působí také ve Skandinávii, Itálii, Řecku nebo Grónsku.

Hledání potenciálních franchisantů, kteří by společnosti pomohli s rozšiřováním pobočkové sítě, pokračuje i na Slovensku. "Zatím jsme na Slovensku nenašli vhodné partnery pro franchisu, a proto expandujeme prostřednictvím vlastních prodejen," dodává Berg.