Slovenský řetězec prodejen s módou založený již v roce 1939 vlastní společnost Ozeta Neo.
pondělí
10.09.2012
Známá síť prodejen Ozeta má velké plány. Vedle domovského Slovenska cílí na český trh, kde chce mít až 40 franchisových poboček.
 

Již 16 obchodů s módou provozuje slovenský řetezec Ozeta. Zatím poslední byl otevřený v polovině srpna v Bratislavě. Nyní se vedle dalšího posilování na domácím trhu plánuje soustředit i na vstup na tuzemský trh. "V Česku chceme otevřít čtyřicet franchisových prodejen. Přitom patnáct již máme předběžně domluvených," informuje Peter Kočalka, výkonný ředitel Ozety. Rozjezd první české pobočky se plánuje na jaro příštího roku.

Franchising firma prosazuje i na Slovensku. Ze slovenských prodejen je pět pod franchisovou smlouvou. Celkem by mělo být otevřeno až dvacet pět franchisových obchodů. S expanzí souvisí i nákup maloobchodního řetězce Modev. Investice do budování prodejní sítě přesáhla již 1 milion eur. To je více než 24 milionů korun.

Plánovanou expanzí do Česka to ale zdaleka nekončí. V sobotu 1. září otevřela Ozeta franchisovou prodejnu v budapešťském nákupním centru Mammut. "Postupně bychom se chtěli rozšířit do všech zemí střední a východní Evropy," dodává Kočalka. V plánu je tak otevření poboček například ve Vídni, Miláně, Londýně nebo v Paříži.