Franchisa pro milovníky zvířat

Husse se účastní mnoha akcí. Jednou z posledních byla Mezinárodní výstava psů v Mladé Boleslavi.(zdroj: Facebook Husse)
Středa
12.09.2012
Známý prodejce krmiva pro psy a kočky Husse funguje na českém trhu dva roky. Při rozšiřování sítě vsadil na franchising.
 

Firma Husse byla založena ve švédském Stockholmu v roce 1987 Tomem Eliassonem a od té doby zaujala vedoucí postavení v dodávkách kvalitního krmiva pro psy a kočky. Firma pracuje přímým způsobem. To znamená, že oslovuje koncové zákazníky a nejedná přes velkoobchody.

Velkou výhodou tuzemského trhu je, že Češi jsou milovníky zvířat. Podle odhadů se v Česku chová kolem dvou milionu psů a jednoho milionu koček. Navíc trh neustále roste. I proto jsou všichni současní franchisanti Husse dlouholetými chovateli psů nebo koček. Společnost jim zároveň zajišťuje kvalifikaci v oblasti výživy a chovu zvířat, aby mohli poskytovat kvalitní poradenství.

Firma by postupně chtěla vybudovat síť alespoň 30 franchisantů s působností po celé České republice. Nyní jich pro Husse pracuje zhruba polovina z plánovaného počtu. Pro zájemce o licenci je důležité, aby si zabezpečili suché skladovací prostory, mobil a připojení na internet pro vyřizování objednávek. Je nutné mít malou dodávku nebo auto s větším kufrem na rozvoz zboží. Neméně důležitá je chuť do práce, umět si zorganizovat čas a nebát se prodávat.